ZİYARET
VISIT
Ziyaret Saatleri:
10:00-17:00
Kapalı Günler:
Çarşamba
günleri
1 Ocak
Dini
bayramların birinci günleri
Tam Bilet:
10 TL
İndirimli Bilet:
7 TL (Müzekart+ ve Museum Pass
sahipleri)
Öğretmen ve Öğrenci Bileti:
3 TL
Ücretsiz Giriş:
Kokartlı rehberler
ICOM Kart sahipleri
65 yaş üzeri ziyaretçiler
Engelli ziyaretçiler (+1 refakatçi)
7 yaş altı çocuklar (+1 refakatçi)
KoçAilem üyeleri
Sotheby's Preferred Kart sahipleri (+ 1 ziyaretçi)
Otobüs Seferleri:
25A Rumelikavağı - Hacıosman
25E Sarıyer - Kabataş
25G Sarıyer - Taksim
25H Hacıosman Metro - Havantepe
25T Sarıyer - Taksim
25Y Hacıosman Metro - Yunus Emre / Uyum Sitesi
40 Rumelifeneri / Garipçe - Taksim
40B Sarıyer - Beşiktaş
41 Sinpaş Sitesi - 4. Levent Metro
41C Ayazağa - Sarıyer
41SF Sarıyer - Fatih Sultan Mehmet
42K Kazımkarabekir - Sarıyer
42KT Sarıyer - Kocataş
59RS Sarıyer - Rumeli Hisarüstü
150 Hacıosman Metro - Rumelifeneri
151 Hacıosman Metro - Kilyos
152 Hacıosman Metro - Zekeriyaköy / Kısırkaya
153 Bahçeköy - Sarıyer
154 Hacıosman Metro - Koç Üniversitesi
Müzemizin sergi salonlarında flaş ve "selfie çubuğu" kullanmamanızı rica eder, hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.
Müze binalarımız tarihi eser statüsünde olduğundan rampa ve asansör bulunmadığını belirtir, anlayışınız için teşekkür ederiz.
Müzemizin otoparkı bulunmamaktadır, özel araçlarıyla gelen ziyaretçilerimiz sahil yolu boyunca müsait olan yerlere park edebilir.
Adres: Piyasa Caddesi No: 25/29 Büyükdere
34453 Sarıyer - İSTANBUL
Telefon: +90(212) 242 38 13 -14
Faks: +90(212)
242 03 65
e-posta:shm@biri.com.tr
Visiting Hours:
10.00am-05.00pm
Closed Days:
Wednesdays
1st of January
First days of religious holidays
Full Ticket:
10 TL
Discounted Ticket:
7 TL (Muzekart+ and Museum Pass
holders)
Teacher and Student Ticket:
3 TL
Free Admission:
Licensed guides
ICOM Card holders
Visitors aged 65 and over
Disabled visitors (+1 accompanying
person)
Children 6 years and under (+1
accompanying person)
KoçAilem members
Sotheby's Preferred Card holders (+1 accompanying person)
Bus Services:
25A Rumelikavağı - Hacıosman
25E Sarıyer - Kabataş
25G Sarıyer - Taksim
25H Hacıosman Metro - Havantepe
25T Sarıyer - Taksim
25Y Hacıosman Metro - Yunus Emre / Uyum Sitesi
40 Rumelifeneri / Garipçe - Taksim
40B Sarıyer - Beşiktaş
41 Sinpaş Sitesi - 4. Levent Metro
41C Ayazağa - Sarıyer
41SF Sarıyer - Fatih Sultan Mehmet
42K Kazımkarabekir - Sarıyer
42KT Sarıyer - Kocataş
59RS Sarıyer - Rumeli Hisarüstü
150 Hacıosman Metro - Rumelifeneri
151 Hacıosman Metro - Kilyos
152 Hacıosman Metro - Zekeriyaköy / Kısırkaya
153 Bahçeköy - Sarıyer
154 Hacıosman Metro - Koç Üniversitesi
We kindly ask you not to use flash photography or "selfie sticks" within the display galleries and thank you for your cooperation.
We regret to announce that due to its historic status, there are no ramps and lifts in the museum building to facilitate access for disabled visitors and thank you for your understanding.
There is no parking lot in the museum, you may park your car at the available areas on the road along the Bosphorus.
Address: Piyasa
Caddesi No: 25/29 Büyükdere
34453 Sariyer - ISTANBUL
Phone: +90(212) 242 38 13 -14
Fax: +90(212)
242 03 65
e-mail: shm@biri.com.tr
KOLEKSİYON COLLECTION
Sevgi Gönül Binası’nda MÖ 6000’den, Bizans dönemi sonuna kadar Anadolu’da yaşayan uygarlıkların kültürünü yansıtan arkeolojik eserler kronolojik bir düzende sergilenmektedir. Pişmiş toprak ya da metal kaplar, figürinler, ritüel semboller, cam eserler, sikkeler, süs eşyaları, tabletler ve heykeltraşlık eserleri ile mezar stelleri bu bölümde sergilenen eserler arasında yer almaktadır.
Birinci kat vitrinlerinde Prehistorik ve Protohistorik dönemlere ait eserler sergilenmekte ve bu katta Neolitik dönemden başlayan kronolojik sergileme Frigler'e ait eserler ile son bulmaktadır.
İkinci kat vitrinlerinde Miken, Geometrik, Arkaik, Klasik ve Hellenistik dönem eserleri yer almakta ve son olarak 3. katta da Roma ve Bizans dönemlerine ait eserler sergilenmektedir.
In Sevgi Gönül Wing, archaeological artifacts of civilizations in Anatolia from 6000 BC till the end of Byzantine Period are exhibited in chronological order. Vessels made of terracotta or quarry, figurines, ritual symbols, glass artifacts, coins, ornaments, tablets, tomb steles and sculptures are among the works exhibited in this section.
In the first floor, artifacts from Prehistoric and Protohistoric periods are on display. The chronological presentation begins with the Neolithic Period and ends with works by Phrygians.
In the second floor displays, artifacts from Mycenaean, Geometric, Archaic, Classical and Hellenistic periods are being exhibited. Finally, works from the Roman and Byzantine periods are located on the third floor.
Azaryan Yalısı’ndaki sergileme, birinci katta Erken İslam, Selçuklu, Eyyubî, Memlûk, Timur ve Safevi dönemlerine ait eserlerin kronolojik olarak sergilendiği oda ile başlamaktadır.
Sadberk Hanım Müzesi’nin İznik seramik koleksiyonu, dünyanın sayılı koleksiyonlarından biridir. Sergide, 15. yüzyılın sonundan 17. yüzyılın ortalarına kadar İznik seramik sanatının gelişimi izlenebilmektedir. Osmanlı seramik sanatının 18. yüzyıl ile 20. yüzyıl arasındaki gelişimi ise Kütahya ve Çanakkale seramiklerinin sergilendiği vitrinlerde yer almaktadır.
Müze koleksiyonunun bir diğer ayrıcalıklı grubunu oluşturan Osmanlı dönemi tuğralı gümüş ve tombak eserleri, Türk-İslam Bölümü’nün birinci katında görülebilecek eserler arasındadır.
Sadberk Hanım Müzesi’nin Çin porselenleri koleksiyonu, mütevazi bir koleksiyon olmakla birlikte, içinde özgün eserlerin yer almasıyla Osmanlı döneminde kullanılan Çin porselenlerini incelemek isteyenler için önemli bir hazinedir.
Türk-İslam bölümünün ikinci katında, Osmanlı dokuma ve işlemelerinin yer aldığı seçkin örneklerin yanında Osmanlı dönemi geleneksel kadın kıyafetlerinden zengin bir koleksiyon sergilenmektedir.
Dönemin ünlü hattatlarının elinden çıkmış olan hat eserler koleksiyonu Türk-İslam Bölümü’nün ikinci kat vitrinlerinde görülebilir.
Ayrıca, Osmanlı gelenek ve göreneklerinden olan kahve ikramı, kına gecesi, lohusa, hamam ve sünnet töreni konuları vitrin mankenleri kullanılarak mizansenlerle ziyaretçilere tanıtılmaya çalışılmaktadır.
The Exhibition of the Turkish-Islamic Art starts with the room on the first floor where metal, ceramic and glass artifacts from the Seljuk, Ayyubid, Mamluk, Timurid and Safavid periods are exhibited in chronological order.
Sadberk Hanım Museum’s Iznik ceramic collection is one of the leading collections in the world which shows the development in Iznik ceramic art from the end of 15th till the middle of the 17th century. The achievement of Ottoman ceramic art between 18th and 20th centuries can be seen in the displays where Kütahya and Çanakkale ceramics are exhibited.
Silverworks with tugra and tombak objects are one of the most distinguished artifact group of the museum collection that can be seen on the first floor of Turkish and Islamic Section.
Sadberk Hanım Museum’s collection of Chinese porcelain is a modest one, but it includes unique pieces. The collection is an important treasure for the ones who are interested in examining the Chinese porcelains used during the Ottoman period.
In the second floor of the Turkish-Islamic section, outstanding examples of Ottoman weaving, embroidery and a rich collection of Ottoman women's costumes are featured.
The calligraphic artifacts created by some of the leading calligraphers of the Ottoman period can be seen in the second floor displays at the Turkish and Islamic Section.
Besides, Ottoman traditions and customs such as henna night, post-childbirth activities, bridal bath and the circumcision reception are being introduced to visitors with the help of décor and mannequins to visualize.
SERGİLER
EXHIBITIONS
MÜZE HAKKINDA
ABOUT MUSEUM
EĞİTİM ve AKTİVİTELER
EDUCATION and ACTIVITIES
Haydi Müzeye! Keşfet, Öğren, Eğlen Along to the Museum! Discover, Learn, Have Fun
Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi, "Haydi Müzeye! Keşfet, Öğren, Eğlen" adlı müzede eğitim projesi ile ülkemizin sahip olduğu kültürel değerlerin farkında olan çocuklar yetiştirmek ve çocuklarda kültür-sanat bilincini geliştirmek amacıyla öğretmen ve öğrencilere yönelik çeşitli eğitim olanakları sunuyor.
Bilgi edinmenin en zevkli yollarından biri olan müzeler, çocuklarda yaratıcı ve yorumlayıcı düşünceyi geliştiren yeni bir alan olarak bugün birçok ülkede okul eğitiminin bir parçası olarak kabul ediliyor. Bu düşünceden hareketle Sadberk Hanım Müzesi, 2014 yılında çocuklara yönelik başlattığı “Haydi Müzeye! Keşfet, Öğren, Eğlen” adlı müze eğitim projesini geliştirerek tüm hızıyla devam ettiriyor.
Bu eğitim projesi kapsamında, 2014 yılında, Sanat Tarihi Uzmanı İdil Zanbak Vermeersch tarafından hazırlanan üç kitaptan oluşan bir eğitim paketi yayınlandı. Eğitim paketi, Anadolu uygarlıklarının yaşam biçimleri, kültürel miras ve müze ziyareti hakkında bilgiler içeren ve +8 yaş grubu çocuklara yönelik hazırlanan iki aktivite kitabı ile müzedeki eserleri çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir dille aktarmanın ipuçlarının verildiği öğretmen kitapçığını kapsamaktadır. “Sanat Tarihi” ve “Arkeoloji” adlı aktivite kitapları, çocukların arkeoloji ve sanat tarihini keşfederek öğrenmelerini ve bunu gerçekleştirirken de keyif almalarını amaçlıyor. Mantık, eşleştirme, bulmaca, boyama gibi oyun tekniklerinin kullanıldığı kitaplar, birer hikâye ile başlıyor. Arkeoloji kitabında Roma Dönemi’nde yaşamış olan Toros, Sanat Tarihi kitabında ise Osmanlı kızı Gülendam adlı karakterler aktivite sayfaları boyunca çocuklara eşlik ediyor. Eğlendirirken bilgilendiren bu kitaplar, meraklı öğrenciler için müze gezisini adeta bir keşfe dönüştürüyor.
“Haydi Müzeye! “ eğitim projesi etkinlikleri, Çarşamba hariç hafta içi hergün üç seans olarak gerçekleştiriliyor. Randevu alarak gelen okul grupları, müze eğitmeni Gökçe Oflu eşliğinde müzeyi dolaşmakta ve aktivite kitaplarında yer alan aktiviteler, müze atölyesinde eğitmen ve öğretmenleri eşliğinde yapmaktadırlar. Atölye çalışmalarında eserleri gözlemleme, keşfetme ortamı yaratılarak, eleştirel düşünme ve tartışmaya imkân veren soru-cevap, yazı, çizim, drama, serbest resim, kil ve ebru çalışmaları gibi ücretsiz etkinlikler düzenleniyor.
Sadberk Hanım Müzesi, 2016 ilkbaharından itibaren, müzede eğitim çalışmalarını okul grupları dışına taşımak ve daha fazla çocuğa erişebilmek amacıyla her ayın son Cumartesi günleri rezervasyonla eğitim etkinlikleri düzenlemeye başladı.
Vehbi Koç Foundation Sadberk Hanım Museum's educational programme "Along to the Museum! Discover, Learn, Have Fun" is designed to introduce children to their country's cultural heritage and foster awareness of culture and art. The programme offers teachers and pupils a variety of educational opportunities.
Museums are one of the most enjoyable ways of acquiring knowledge, and today in many countries museum visits are recognised as an inherent part of school education. Museums are seen as places that encourage children to think creatively and interpret what they see. In this belief, Sadberk Hanım Museum launched its "Along to the Museum! Discover, Learn, Have Fun" programme for children in 2014 and since then the programme has flourished and expanded.
As part of this educational programme a set of three books by art history expert İdil Zanbak Vermeersch was published in 2014. The set consists of two activity books for children in the 8+ age group giving information about life in the Anatolian civilisations of the past, their cultural heritage and visiting the museum; and a teacher's booklet containing ideas about explaining the objects in the museum to children in a way that is both fun and educational.
The Archaeology and Art History activity books are designed for children to learn about archaeology and art history by an enjoyable process of discovery. The books include activities like logic puzzles, matching games, crossword puzzles and colouring pictures, and each begins with a story. A boy named Toros who lived during the Roman period and a girl named Gülendam who lived during the Ottoman period feature throughout the activity pages of the Archaeology and Art History books respectively. These two characters accompany the children, turning their museum visit into an entertaining journey of discovery.
The "Along to the Museum!" educational programme takes place in three sessions on weekdays except Wednesday. School groups make appointments in advance and are taken around the museum by museum instructor Gökçe Oflu. Afterwards they do the activities in the activity books in the museum workshop under the supervision of the instructor and their teachers. Workshop activities such as question and answer sessions, writing, drawing, drama, painting, clay modelling and ebru-marbling art are designed to encourage observation of objects and inspire a sense of discovery, critical thought and discussion. All these activities are free of charge.
Since the spring of 2016 Sadberk Hanım Museum has extended its educational programme beyond school groups by organising activities on the last Saturday of each month, so reaching out to more children. Reservations should be made in advance.
Detailed information: egitim@sadberkhanimmuzesi.org.tr“Haydi Müzeye!” iPad Uygulaması “Along to the Museum!” iPad Application
“Haydi Müzeye!” eğitim projesi kapsamında, Sanat Tarihi ve Arkeoloji aktivite kitaplarının çocuklara yönelik iPad uygulaması da geliştirildi. Türkçe ve İngilizce olarak çift dilde hazırlanan “Haydi Müzeye!” uygulamasını isteyen veliler App Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyorlar. Uygulamanın içinde tarih, arkeoloji ve sanat tarihi bilgileri kullanılarak oluşturulmuş yapboz, boyama, labirent, bilmece, eşleştirme ve noktaları birleştirme gibi çok sayıda öğretici ve eğlendirici oyun ve hikâyeler yer alıyor. Seslendirilmiş metinler ve oyunlar sayesinde okuma yazma bilmeyen çocuklar da uygulamadan yararlanabiliyorlar.
As part of the “Along to the Museum!” educational programme, an iPad application for children has been developed based on the Archaeology and Art History books. The application is in two languages, Turkish and English, and parents can download the application free of charge from the App Store. The application includes many educational and entertaining games such as jigsaw puzzles, pictures to colour, labyrinths, crosswords, matching puzzles and join-the-dot pictures, as well as stories relating to history, archaeology and art history. The sound track for texts and games mean that children who do not know how to read can listen and play.

ARAŞTIRMA
RESEARCH
Koleksiyon Collection
Sadberk Hanım Müzesi kuruluşunda yaklaşık 3 bin esere sahipken bugün 20 bine yakın eseri bünyesinde barındırmaktadır. MÖ 6. binyıldan, Bizans dönemi sonuna kadar Anadolu’da yaşamış uygarlıkların maddi kültür kalıntılarını yansıtan arkeolojik eserler Sevgi Gönül Binası’nda, Osmanlı ağırlıklı İslâm eserleri, Osmanlılar için yapılmış Avrupa, Uzak ve Yakın Doğu eserleri ile Osmanlı dönemi dokumaları, kıyafetleri ve işlemeleri Azaryan Yalısı’nda sergilenmektedir.
Koleksiyonda bulunan eserler, akademik çalışmalarda kullanılmak üzere araştırmacıların hizmetindedir. Araştırma talebinde bulunmak için formu doldurabilrisiniz.
Sadberk Hanım Museum's collection has grown rapidly from around 3000 objects when the museum was initially founded to over 20,000 objects today. Archaeological items representing the material culture of the numerous civilisations that arose in Anatolia date from between 6000 BC up to the end of the Byzantine period (1453) and are displayed in the Sevgi Gönül Building, while the predominantly Ottoman period Islamic works, which include European, Near Eastern and Far Eastern objects made for the Ottoman market, and Ottoman period textiles, costume and embroidery, are exhibited in the Azaryan Yalısı.
The museum welcomes academic researchers who wish to study the objects in its collections. To obtain permission to carry out research in the museum please fill out the form provided.
Kütüphane Library
Sadberk Hanım Müzesi İhtisas Kütüphanesi yaklaşık 11.389 matbû ve 668 yazma eserle özel ihtisas kütüphaneleri arasında önemli bir işleve sahiptir. Kütüphane koleksiyonu içindeki yıllıklar, özellikle nadir eser niteliğindeki sâlnâmeler ayrı bir önem taşımaktadır. Sadberk Hanım Müzesi Kütüphanesi sâlnâme koleksiyonu 421 adet sâlnâmesiyle özel kütüphaneler arasında Türkiye’de birinci olup, özel ve resmi kütüphanelerin geneline bakıldığında ise ilk beşe girmektedir.
Kütüphane, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrenciler ve akademisyenlerin hizmetindedir. Randevu almak için formu doldurabilirsiniz.
Sadberk Hanım Museum Library is a leading private specialist library, with a collection of 11,389 printed and 668 manuscript books. Of particular importance are the 421 rare sâlnâme yearbooks, which is the largest sâlnâme collection in any private library in Turkey and ranks among the top five collections in all libraries in the country.
The museum library is available for study by graduate students and academics. To make an appointment please fill in the relevant form.
Fotoğraf Arşivi Photograph Archive
Sadberk Hanım Müzesi fotoğraf arşivinde, koleksiyonda yer alan tüm eserlerin yüksek çözünürlüklü fotoğrafları bulunmaktadır. Bu arşiv, müze bünyesinde katalog ve yayın çalışmalarında kullanılmakla beraber, belirli bir telif ücreti karşılığında çeşitli yayınlarda kullanımına da izin verilmektedir. Fotoğraf arşivinden yararlanmak için formu doldurabilirsiniz.
Sadberk Hanım Museum's photograph archive includes high definition photographs of all the objects in its collection. As well as the museum's own catalogues and publications, these images are available on payment of a reproduction fee for use in other publications. Please fill in the relevant form if you wish to use images from the photograph archive.
KİTAPLAR
BOOKS
MAĞAZA
SHOP
- Cüzdan Purse
- Çanta Bag
- İpek Eşarp Silk Scarf
- Kupa Mug
-
Sabun Kesesi ve
Makyaj Çantası Soap Sachet and
Make Up Bag - Seramik Ceramic Objects
- Şemsiye Umbrella
- Takı Jewellery